مشاوره فردی چیست؟

مشاوره روانشناسی فردی یک فرآیند درمانی موثر است که به افراد کمک می‌کند تا با مسائل زندگی خود به صورت گسترده‌تری آشنا شوند و در جهت بهبود آنها گام های مثبتی بردارند. در طول این جلسات افراد ممکن است درباره احساسات، افکار، رفتار و هر آن چیزی که ذهن‌شان را درگیر کرده با روانکاو خود حرف بزنند.

مشاوره فردی شامل همکاری فرد با یک مشاور یا روانشناس متخصص برای دستیابی به اهداف خاصی در جهت تغییر در خود می باشد.

مشاوره فردی را با نام های گوناگونی چون روان درمانی، گفتار درمانی یا جلسه درمان نیز می شناسند. در مشاوره فردی شخص به صورت انفرادی با یک پزشک روانشناس و یا متخصص سلامت روانی آموزش دیده و در محیطی امن و محرمانه گفتگو می کند.

مشاوره فردی می تواند فرد را در هنگام مواجهه با بسیاری از موضوعات شخصی در زندگی مانند خشم، افسردگی، اضطراب اجتماعي، مصرف مواد، چالش های ازدواج و روابط، مشکلات والدین، مشکلات مدرسه، تغییرات شغلی و غیره کمک کرده و او را در مقابله و بهبود شرایط یاری رساند.

در جلسات مشاوره فردی چه اهدافی را دنبال می کنیم؟

به طور کلی، هدف جلسات فردی، گفتگو درباره نگرانی های مربوط به سلامت روان و کمک به درمانجویان برای بهبود، رشد، و حرکت به سمت زندگی پربارتر و از نظر روانی سالم تر و همچنین حل و رفع مسائل و مشکلات مقطعی و فعلی می باشد. جلسات فردی اساسا مراجع محور اند و مسائل، مشکلات، تیپ شخصیتی و سایر ویژگی های درمانجو در آن ها نقش بسیار موثری دارد. بنابراین می توان هدف کلی مشاوره فردی بهبود و ارتقا سلامت روان و سبک زندگی روانی فرد است، اما کیفیت و چگونگی آن بسته به ویژگی ها و نیاز مراجعه کننده می تواند متفاوت باشد.

از مشاوره روانشناسی فردی برای توسعه فردی – توسعه شغلی – توسعه روابط – مدیریت استرس و بحران – و توانبخشی در حوزه های گوناگون می توان استفاده کرد.

پاسخگوی سوالات شما هستیم

جهت مشاوره با مجموعه داریاکلینیک همین حالا فرم زیر را پر کرده تا در اسرع وقت با شما تماس حاصل نماییم.

در چه مواردی به مشاوره فردی نیازمندیم؟

از مشاوره فردی در موارد گوناگونی می توان استفاده کرد این موارد می تواند شامل:

  • مشکلات خانوادگی و مسائل و بحران های بین زوجین
  • مشکلات مربوط به اختلافات میان والدین و فرزندان
  • مشکلات مربوط به افت تحصیلی دانش آموزان و دانشجویان
  • مشکلات مربوط به بحران های محیط کار
  • مشاوره های پیشگیرانه مانند هدایت تحصیلی یا شغلی و یا مشاوره پیش از ازدواج
  • بحران های مقطعی و ناگهانی مانند از دست دادن یک عزیز، از دست دادن یک شغل، مشاوره طلاق و مشاوره شکست عشقی و…

باشد. نکته مهم این است که مشاوره فردی صرفا محدود به یک موضوع و یا یک سری از موضوعات نیست و در تمامی زمینه هایی که می تواند رشد فردی را برای آن شخص فراهم آورد می توان از آن استفاده کرد.

مزایای مهم استفاده از خدمات کلینیک داریا

آیا همه افراد به مشاوره فردی نیاز دارند؟

این سوال در واقع دو بخش دارد. اول اینکه برای کدام نیازهای فردی باید به مشاور و روانشناس مراجعه کرد و دوم اینکه بدون کمک روانشناس مشکل ما حل می‌شود یا خیر. شما برای انواع بیماری‌های جسمی مثل درد کلیه، معده، کمر و سایر اعضای بدنتان به پزشک مراجعه می‌کنید. حتی ممکن است به تشخیص یک پزشک اکتفا نکنید و بخواهید نظر چند متخصص را بدانید. در نهایت اگر پزشک تشخیص دهد که باید دارو مصرف کنید یا عمل جراحی انجام دهید، نگران سلامتی خود می‌شوید و حتی اگر در ابتدا مقاومت کنید، درد ناشی از بیماری باعث می‌شود نهایتا به گفته‌های پزشک عمل کنید. آیا اهمیت ذهن و روحتان برای شما کمتر از جسمتان است؟ آیا مشکلات روحی باعث رنجش شما نمی‌شود؟ آیا درد روحی از درد فیزیکی آزاردهنده‌تر نیست؟

زندگی همه ما، پر از چالش‌های کوچک و بزرگ است که باید با آن‌ها مقابله کرد. سوگ از دست دادن عزیزان، شکست‌های شغلی و تحصیلی، طلاق یا بیماری‌های سخت می‌توانند ما را دچار سردرگمی کنند، زندگی روانی ما را تحت تاثیر قرار دهند و اصطلاحاً تعادل روانی ما را برهم بزنند. در هر صورت برای مقابله با آن‌ها به کمک و حمایت اطرافیان نیاز داریم و استفاده از متخصص راه هوشمندانه‌تری به نظر می‌رسد.

البته مشاوره فردی فقط برای درمان یا پیدا کردن راه حل مشکل نیست. یکی از اهداف اصلی مشاوره پیشگیری است. برخی رفتارهای اشتباه ما پیامدهایی به همراه دارد. برای پیشگیری از بروز این پیامدها که گاهی به مشکلات بزرگ زندگی فرد تبدیل می‌شوند، می‌توانید از دانش روانشناسی کمک بگیرید. علاوه بر آن موفقیت در زندگی نیاز به مهارت‌هایی دارد. افرادی را می‌شناسید که با چند کلمه صحبت مشکلات و موانع را به سادگی از سر راه خود بر می‌دارند. آنچه که قدیمی‌ها به آن مهره مار می‌گویند یکی از این مهارت‌ها است. اعتماد به نفس، عزت نفس، تصمیم‌گیری صحیح، حل مساله و … از جمله مهارت‌های مهم زندگی برای رسیدن به موفقیت است 

شما میتوانید در تمام سال ها و تمام مراحل زندگی نیازمند یک روانشناس خوب باشید که پای صحبت شما بنشیند و همراه روزهای شاد و موفقیت آمیز و روزهای سخت و بارانی زندگیتان باشد.

رویکرد های روانشناسان در مشاوره فردی چیست؟

رویکردهای درمانی در روانشناسی به دسته‌های مختلفی از تکنیک‌ها، مفاهیم، و فرایندهای مورد استفاده در جلسات مشاوره و درمان اشاره دارد. این رویکردها براساس مدل‌ها، نظریه‌ها، و تئوری‌های مختلف روانشناسی تشکیل شده‌اند. هر رویکرد درمانی دارای تمایزها و نظریه‌های خاص به تفاوت‌های فردی و حالات روانی متفاوت می‌پردازد.

آیا تا به حال خواسته­‌اید از جزئیات اتفاقاتی که در مشاوره رخ می­‌دهد، خبر داشته باشید؟ این که رواندرمانگران کدام رویکرد درمان را به کار می‌برند تا افراد را راهنمایی و درمان کنند، از سوالات شایعی است که هر کسی دوست دارد جواب آن را بداند. درمان در هر زمینه‌­ای رویکردها و روش­های متفاوتی دارد. از طرفی شناخت رویکردهای درمانی در مشاوره می­‌تواند به مراجعه کنندگان، دید بهتری بدهد. رویکردها در رواندرمانی، تابع شخصیت، نوع مسأله و درمانگر است.

  • رویکردهای روان درمانی روانکاوی و روان­پویشی
  • رویکرد روان‌تحلیلگری در روانشناسی
  • روان درمانی پویشی کوتاه مدت ( ISTDP & DISTDP )    
  • رویکرد‌های روان درمانی رفتاری و شناختی، رفتاری(CBT)
  • رویکرد مبتنی بر پذیرش و تعهد (ACT)
  • رویکرد طرحواره درمانی
  • رویکردهای روان درمانی انسان مدار و هیجان مدار
  • رویکرد هیجان مدار

در جلسات درمانی مشاوره فردی با چه چیزهایی روبرو خواهیم شد؟

مشاوره فردی این امکان را به افراد می دهد که با کشف احساسات، باورها و رفتارهای خود، خاطرات چالش برانگیز یا تاثیرگذار زندگی خود را بررسی کرده و آن جنبه هایی از زندگی خود را که دوست دارند تغییر دهند شناسایی کنند. این مشاوره همچنین می تواند فرد را در درک بهتر خود و دیگران، تعیین اهداف و همچنین ایجاد تغییرات مطلوب یاری کند.

خدمات مشاوره فردی در کلینیک داریا

کلینیک روانشناسی و مشاوره داریا خدمات مشاوره فردی تخصصی را به کمک مشاورین و روانشناسان مجرب انجام می دهد. برای اطلاع از خدمات مشاوره فردی می توانید از طریق راه های ارتباطی با داریا کلینیک در ارتباط باشید.

اسکرول به بالا