مشاوره ازدواج (زوج درمانی)
مشاوره ازدواج که به زوج درمانی نیز معروف است، نوعی روان درمانی است مشاوره ازدواج یا روانشناسی ازدواج یک راه حل مهم برای حل مشکلات زناشویی است. مشاوره ازدواج به زوج ها کمک می کند تا تفاوت ها و مشکلات را شناسایی کنند، مشکلات را حل کنند و روابط خود را بهبود بخشند. از طریق روانشناسی ازدواج می توان تصمیمات متفکرانه و منطقی برای بازسازی و تقویت رابطه گرفت.
مشاوره ازدواج چگونه است؟
در طول جلسات مشاوره ازدواج در کلینیک روانشناسی داریا، مهارت هایی مانند توانایی شناسایی مشکلات زندگی مشترک و حل تعارضات موجود بین زن و شوهر مورد بررسی و آموزش قرار می گیرد.
مشاوره ازدواج نوعی مشاوره مشترک است که معمولاً زوجین برای مسائل مربوط به رابطه به دنبال کمک هستند. این رویکرد با سایر انواع درمان مشکلات زناشویی متفاوت است. مشاوره ازدواج که گاهی اوقات به عنوان “ازدواج درمانی” یا “زوج درمانی” شناخته می شود، نوعی درمان برای زوج های متاهل یا نامزدهایی است که در حال برنامه ریزی برای عروسی هستند. مشاورین ازدواج مرکز روانشناسی داریا خدمات مشاوره ازدواج را هم برای افراد متاهل و هم برای افراد مجردی که قصد ازدواج داشته پیشنهاد می کنند زیرا مشاوره ازدواج موجب می شود تا شریک زندگی خود را با مهارت های مورد نیاز برای مدیریت مشکلات، مذاکره در مورد اختلافات، و مدیریت موقعیت های دشوار به شیوه ای سازنده تر تجهیز کنید و یا روابط عاشقانه و عاطفی خود را تبدیل به یک ازدواج موفق نمایید.
چرا به مشاوره ازدواج نیاز داریم
ازدواج امر آسانی نیست. حفظ یک رابطه عاشقانه و تبدیل آن به یک ازدواج موفق نیاز به انواع مختلف آگاهی دارد. یکی از مهمترین دلایلی یک زوج که به مشاوره ازدواج نیاز دارد، دریافت آگاهی از نحوه صحیح بیان انتظارات شخصی از شریک زندگی یا پارتنر خود می باشد. پس از آنکه درمورد نیازهای مشترک صحبت شد نیاز است تا آگاهی لازم به زوجین برای برخورد و رفع مشکلات ارایه شود. زوج های جوان زیادی هستند که بدون اطلاع از مفاهیمی مانند مشاوره ازدواج صرفا در جهت رفع مشکلات میان خود قدم بر میدارند و یا خود را عامل مشکل می پندارند، درحالیکه در خیلی از موارد مشکل صرفا مربوط به یکی از زوجین نبوده و بررسی و تبیین راهکار مناسب برای آن مشکل نیز به آسانی میسر نمی شود. اینجاست که یک مشاور روانشناس با برگزاری جلسات زوج درمانی و دعوت از هر دو طرف ابتدا صحبت های طرفین را با دقت گوش کرده و سپس نسبت به رفع آنها از طریق افزایش آگاهی و تبیین راهکار های موثر اقدام می کند. با شرکت در جلسات مشاوره ازدواج هر یک از زوجین میتوانند راهکارهایی را برای تقویت رابطه خودشان یاد بگیرند و زندگی آرامتر و کم تنشتری داشته باشند.
ادعا می شود در حالی که نمی توانید رفتار شخص دیگری را کنترل کنید، می توانید رفتار یا تفکر خود را اصلاح کنید.
ازدواج می تواند عامل پریشانی شما باشد
فارغ از اینکه چه دلیلی باعث بروز پریشانی در روابط مابین شما شده است، این مشکل میتواند باعث افزایش استرس، تنش، غم، ترس و نگرانی شود. ممکن است در ابتدا امیدوار باشید که مشکلات کم کم و به مرور زمان حل میشوند؛ اما ممکن است با رشد آنها شاهد تاثیر این مشکلات روی اعضای خانواده، روابط اجتماعی و دوستیهای خودتان نیز باشید. در این زمان است که بدون شک یک مشاور ازدواج می تواند نقش موثری در حل مشکلات و کاهش نگرانی های شما ایفا نماید.
روانشناسان در کلینیک تخصصی مشاوره داریا چه مواردی را در جلسات مشاوره ازدواج در نظر می گیرند.
- اقدام به حل تعارضات
- افزایش صمیمیت میان زوج
- آموزش راه و روش های ارتباط سازنده
- تمرکز برروی نقاط و ابعاد مثبت پارتنر
- یادگیری مهارت های حل مشکلات روزمره
- آموزش آینده نگری صحیح به زوجین
- از بین بردن رفتار های ناکارآمد و مشکل زا
- آموزش تصمیم گیری سالم و صحیح
- کاهش ترس های مربوط به ازدواج
- یادآوری اهمیت ازدواج
- شناخت صحیح روحیات و ویژگی های شخصی یکدیگر
- برنامه ریزی درست و اصولی برای آینده
- مشخص شدن تکلیف خود و اطرافیان
مزایای مهم استفاده از خدمات کلینیک داریا
- مشاوره ناشناس و محرمانه
- مشاورههای تخصصی و چند جانبه
- پشتیبانی مداوم و دسترسی آسان
- کارگاهها و وبینارهای آموزشی
- استفاده از تستهای روانشناسی معتبر و تحلیلی
توی چه شرایطی باید به مشاور ازدواج مراجعه کنیم؟
- بروز اختلافات شخصیتی
- عدم ایفای نقش هر یک از زوجین در زندگی مشترک
- اختلافات اعتقادی
- اختلافات مادی و مالی
- بچه دار شدن یا نشدن
- ناباروری و باروری
- اختلافات طبقاتی و فرهنگی
- مشکلات خانوادگی
- مشکلات در بیان نیاز های عاطفی
- تعارضات درمورد تربیت کودک
- خیانت همسر
- اعتیاد به مواد مخدر و مشکلات مرتبط با آن
- تصمیم برای طلاق هریک از طرفین
- روابط همجنسگرایانه در طرفین
- بیکاری مرد یا زن و مشکلات ناشی از آن
- خشم و عصبانیت غیرقابل کنترل همسر
پاسخگوی سوالات شما هستیم
جهت مشاوره با مجموعه داریاکلینیک همین حالا فرم زیر را پر کرده تا در اسرع وقت با شما تماس حاصل نماییم.
وظیفه مشاور ازدواج چیست؟
تا به حال شده به این موضوع فکر کنید که هدف از شرکت در جلسات مشاوره ازدواج چیست؟ اصلا مشاور ازدواج باید برای بهبود شرایط شما چه کارهایی انجام دهد؟ برخی از زوجین که برای جلسات مشاوره به مشاور ازدواج مراجعه میکنند، انتظارات نادرستی از مشاور دارند. واقعیت این است که مشاور ازدواج همانطور که از نامش مشخص است، یک مشورت دهنده، ولی متخصص است.
تعدادی از مهم ترین وظایف مشاور ازدواج عبارتند از:
مهم ترین وظایف مشاور ازدواج در داریا کلینیک
اگر میخواهید بدانید که مهمترین وظیفه مشاور ازدواج در جلسات مشاوره چیست، باید بگوییم یکی از مهمترین وظایف مشاور ازدواج، گوش دادن به زوجین است. برخی از زوجین به دلیل اینکه نمیتوانند به خوبی مشکلات خود را بیان کنند، دچار تنشهای زیادی هستند. اگر در یک جلسه درمانی، هم مرد و هم زن بتواند بهراحتی و با آرامش خاطر مشکلات خود را بیان کند، بسیاری از قطعات پازل که باعث بروز مشکلات در میان زن و مرد شدهاند، مشخص خواهند شد.
پس از اینکه مشاور ازدواج به خوبی به صحبتهای زوجین گوش داد، نوبت به شناسایی موانع و مشکلات میان زوجین میرسد. این کار نیاز به چندین جلسه درمانی دارد و حتی ممکن است نیاز باشد تا هر یک از طرفین در جلسات مشاوره مجزا شرکت کنند. گاهی اوقات منشاء مشکلاتی که در میان زوجین وجود دارد به گذشته آنها باز میگردد؛ زمانی که هنوز ازدواج نکرده بودند.
برخی از رفتارهای روحی و جسمی افراد ریشه در کودکی آنها دارد. به همین خاطر، شناسایی موانع و مشکلات میان زوجین میتواند اهمیت بسیار زیادی داشته باشد. قطعا بدون تشخیص این مشکلات، نمیتوان راه حلهای درمانی مناسبی را به طرفین یک رابطه ارائه کرد.
مشکلاتی که در میان زوجین وجود دارند، ناشی از موانعی هستند که از قدیم تا به امروز شکل گرفتهاند. مشاور ازدواج میبایست این مشکلات را شناسایی کند و آنها را تشخیص دهد. ممکن است برای تشخیص مشکل میان زوجین چندین جلسه مشاوره نیاز باشد. حتی در برخی از موارد، در هر جلسه یک مشکل جدید با منشاء متفاوت توسط مشاور کشف میشود که نیاز به بررسی و توجه دقیق دارد.
در نهایت پس از اینکه مشاور مشکلات میان زوجین را شناسایی کرد، نوبت به ایجاد راه حلها میرسد. راه حلها باید بر اساس مشکلات هر فرد ارائه شوند و روش درمانی ارائه شده برای یک زوج با روش درمانی پیشنهادی برای زوج دیگری، متفاوت است. بنابراین، هم مشاور و هم خود زوجین باید برای بهبود رابطه تلاش کنند. در واقع وظیفه اصلی مشاور ازدواج «تسهیل تغییرات مثبت» در زندگی زوجین است.
آیا می توانیم با مشاوره ازدواج روند رابطه عاطفی خود را تغییر دهیم؟
احتمالاً تعجب آور نیست که بدانید زوج درمانی رابطه شما را بهبود نمی بخشد و احساسات شما را یک شبه جوان نمی کند . کار مستمر هم از شما و هم از شریک زندگیتان می طلبد. اما با فداکاری و مشاور زوجین مناسب، احیای دوباره احساسات و رابطه تان بیش از حد ممکن است. به یاد داشته باشید هیچ چیز غیرممکن نیست.
در جلسات مشاوره ازدواج می آموزیم:
- حل تعارضات
- اولویت بندی
- تعهد
- مسئولیت پذیری
- در لحظه حال و اکنون زندگی کردن
- مدیریت بحران
- مدیریت هیجان
- اموزش مهارتهای جنسی
- مدیریت مالی
- یادگیری مستمر هریک از طرفین ازدواج
- همدلی با یکدیگر
- پذیرش خواست و نیازهای یکدیگر
- مهارت ارتباطی
- مهارت گفتگو
- مهارت های مقابله ای
- حل مسئله در روابط زناشویی
- انعطاف پذیری
- گوش دادن فعال
- فرزندپروری
- هدفگذاری
مشاوره ازدواج می تواند به ما در طلاق کمک کند؟
ازدواج یک رابطه محکم عاطفی میان زن و مرد ایجاد می کند که برهم خوردن آن معمولا یک شبه یا از سر هوا و هوس اتفاق نمی افتد. زن و مرد معمولا سخت تلاش میکنند تا خودشان مشکلات رابطه خود را حل کنند اما از آنجاییکه خود را در این مسیر تنها می بینند، قادر به ترمیم رابطه خود نبوده و به موفقیتآمیز بودن و ادامه دادن زندگی مشترک ایمان ندارند. دلایل اصلی طلاق و جدایی زوجها ممکن است بسیار متفاوت باشد، در برخی موارد ممکن است دلیل آن یک اتفاق مانند خیانت زوج، فشار مالی یا مواجهه با اندوه و مرگ باشد. در برخی مواد نیز ممکن است به مرور زمان ارتباطات آنها با هم و اعتمادشان نسبت به هم از بین برود.
مشاوره ازدواج و پروسه جدایی (طلاق)
مهم نیست که دلیل طلاق زوج چه باشد، این میتواند از نظر عاطفی غیرقابل تحمل باشد و باعث دلشکستگی عمیق و ناخواسته هر دو طرف شود. یکی از راهکارهایی که افراد در این شرایط به کار میگیرند تا زندگی خود را از جدایی و طلاق (حتی طلاق عاطفی) نجات دهند مراجعه به مشاور و روانشناسی است که در این زمینه تجربه دارد. کمک گرفتن از مشاور میتواند اولین انتخاب یا آخرین حربه برای تصمیمگیری جهت حفظ یا از دست دادن زندگی باشد ولی در هر صورت میتواند به اتخاذ تصمیمی قاطع و مطمئن بیانجامد. یک مشاور حاذق میتواند به شما برای نجات زندگی خود از طلاق کمک کند. حتی بهترین ازدواجها هم ممکن است پس از سالها دچار فرسایش و تحلیل شود. اگر نشانهها جدایی دیده شد و شما و همسرتان از هم فاصله گرفتید، بهترین کار این است که در این مرحله به یک مشاور متخصص مراجعه کنید. یک روانشناس خوب میتوانید شما را راهنمایی کند تا بتوانید روابط خود را با شناسایی این که چه مسائلی واقعی هستند بازیابی کرده و به شما در حل مشکل کمک کند. این کار به شما در قدرت یافتن برای گذار از یک رابطهای که به طور برگشتناپذیری شکست خورده است کمک می کند.
چگونه روانشناسان رابطه ای را که در حال از هم پاشیدن است را ترمیم می کنند؟
برخی از موارد زیر از جمله ساده ترین پیشنهاداتی هستند که یک مشاور ازدواج و طلاق براساس شرایط رابطه عاطفی مابین زوجین به شما پیشنهاد می کند.
- رابطه خود را در اولویت قرار دهید
- توقعات را کنار بگذارید
- یک جلسه هفتگی برنامه ریزی کنید
- از یکدیگر بابت اتفاقات مثبت یا کارهایی که برای هم می کنید سپاسگزاری کنید.
- به یک دیگر بیشتر عشق بورزید.
- روتین را کنار بگذارید و با هم خوش بگذرانید.
- اگر رابطه ای را به اتمام رسانده اید دوباره «دوستیابی» را شروع کنید.
مشاوره زوجین می تواند به شما و شریک زندگی تان فضا و زمان ارائه دهد تا تصمیم بگیرید که چه مراحل بعدی را در رابطه خود بردارید. با کمک یک مشاور ازدواج آموزش دیده، می توانید تعیین کنید که آیا بهبودی امکان پذیر است یا برای هر دوی شما سالم تر است که راه خود را طی کنید.
اشتباهات جبران ناپذیر در ازدواج
طبیعی است که جرقه های عاشقانه به مرور زمان محو شود. شاید حتی به این فکر کنید که آیا در حال از دست دادن عشق هستید. با این حال، این تجربه لزوماً به این معنا نیست که شما محکوم به جدایی هستید. شما می توانید دوباره عاشق شوید – فقط ممکن است کمی تلاش و مهارت آموزی لازم باشد تا در تله اشتباهات جبران ناپذیر نیوفتید. اشتباهات جبران ناپذیر در ازدواج مواردی هستند که یک رابطه زناشویی را به سمت جدایی و طلاق می کشانند. یادگیری هریک از این موارد و پرهیز از آنها تا حد زیادی باعث موفقیت رابطه بین زن و شوهر می شود
برخی از مهمترین این اشتباهات عبارتند از:
- عقد و رسمی کردن رابطه برای راحتی خیال
- مقاومت در برابر حقیقت
- شتاب برای تدارکات ازدواج
- آسان گیری نابجا
- نداشتن توانایی تفکیک مسایل
- خیانت های مکرر به همسر
- عدم صداقت بین زن و شوهر
- نداشتن تعلق خاطر به ازدواج
- پنهان کاری هریک از طرفین
- اولویت قرار ندادن همسر
- بی توجهی به نیازهای یکدیگر
- بلد نبودن زبان عشق یکدیگر
دلایل شکست خوردن جلسات مشاوره ازدواج چیست؟
میدانیم که برخی از زوجین به دلایل مختلف از مشاوره ای که دریافت کردند نتیجه نگرفتهاند؛ اما واقعیت این است که اصلیترین دلیل نتیجه نگرفتن از این جلسات مشاوره، عدم تلاش برای بهبود رابطه و یا کمک گرفتن از افرادی است که علی رغم نیت خیرخواهانه، تخصص لازم برای ارایه مشاوره به یک زوج را نداشته باشند. دوست صمیمی شما ممکن است با یک انرژی مثبت و نیت خیر به رابطه عاطفی شما ورود کند اما در عین حال به دلیل عدم تخصص لازم باعث ایجاد مشکلات بیشتر در رابطه مابین شما شود. مشاوره ازدواج با یک روانشناس متخصص میتواند باعث شود تا منبع تعارضها و مشکلات میان زوجین مشخص شود و آنها برای رفع این مشکلات تلاش کنند. بنابراین، اینکه دلیل نتیجه نگرفتن از جلسات مشاوره ازدواج چیست، اهمیت بسیار زیادی دارد و باید حتما بررسی شود. در عین حال معمولا زوجین پس از چند جلسه از مشاوره، متوجه میشوند که رابطه آنها رو به بهبود است. طرفین رابطه متوجه میشوند که اختلافات آنها قابل رفع هستند و نیازی به پایان دادن به رابطه نیست.
مشاوره ازدواج در کلینیک روان شناسی داریا
داریا کلینیک به عنوان ایجاد کننده یک پل میان دانش روانشناسی و زندگی روزمره مردم تاسیس شده است. وجود مشاورین و روانشناسان مجرب در هریک از حوزه های مربوطه باعث شده تا کلینیک داریا بتواند طیف گسترده ای از انواع مشاوره را به افراد ارایه نماید.